Elfordonsindustrin har en av de mest krävande leveranskedjorna. Kostnaden, riskerna och komplexiteten inom logistik och transport gör det svårare, särskilt när det gäller att öka fotavtrycket för e-mobilitet på redan väletablerade marknader som Skandinavien. Vi har specialistkunskap inom detta område och kan med hög flexibilitet och service erbjuda våra kunder kompletta leveranstjänster från tillverkare till slutanvändare. 

Därför har vi fokuserat extra på att tillhandahålla kompletta leveranstjänster anpassade för EV och bil/reservdelsbranschen, främst från de stora tillverkningsområdena i Kina, till de västerländska marknaderna i Scandinavien.

Som ett företag med stort fokus på kundupplevelse och god service har ColliCare varit en värdefull partner. Med deras professionella expertis och processer är vi väl omhändertagna. ColliCare levererar tjänster på högsta nivå med en exceptionell vilja att vara flexibel.

ELECTRIC WAY AS, Kristin Enger Aaeng

 

Leveranskedjan för bil- och reservdelar till elfordon och den växande elbilsindustin, har stora krav på cirkuläritet. Dess komplexitet ligger i det faktum att delar, batterier, förpackningar eller färdiga fordon kan behöva returneras och återvinnas tillbaka till produktflödet. Genom att etablera kopplingar mellan inkommande och utgående flöde kan vi erbjuda tjänster genom hela processen i alla moment i din leveranskedja.

Vi arbetar med ledande fordonstillverkare och återförsäljare och har mer än 10 års erfarenhet i branschen. På ColliCare är våra experter engagerade i att tillhandahålla skräddarsydda, kostnadseffektiva, integrerade och intermodala logistiklösningar.
 

Vi på ColliCare erbjuder

 • flera transportalternativ från Kina till de nordiska länderna som båt- och flygfrakt

 • lager- och distributionstjänster

 • snabb API/EDI-integration

 • distributionsterminaler centralt placerade i Kina och alla skandinaviska länder

 • tulltjänster och tullklarering

 • dagliga avgångar från Kina till alla delar av Skandinavien

 • onlinespårning av alla försändelser, ner till paketnivå

 • professionell kundservice, med uppföljning på alla typer av förfrågningar

cck-0593.jpg
Electrical trucks local area

 

Reservdelslager erbjuder ett komplett spektrum av eftermarknadskrav

Våra lager är strategiskt belägna i industriområden med snabb tillgång till transporter till andra centrala delar av Skandinavien.

Våra automatiska lagerslösningar hanterar dina tillgångar med omsorg och noggrannhet. Service- och reservdelar förvaras i fasta och mobila pallställ. Vi använder också golvförvaringen för att placera karossdelar, medan mindre delar kan förvaras i vårt AutoStore-warehouse.

Våra automatiska lagringslösningar hanterar dina tillgångar med omsorg och noggrannhet. Vi är trygga med att hantera flera verkstäder/processer samtidigt. Service- och reservdelar lagras i fasta och mobila pallställ. Vi utnyttjar även golvförvaringen för att lagra de större bil- och reservdelarna. För små delar kan de lagras perfekt i vårt AutoStore-lager.

 

Tilläggstjänster:

 • Kvalitetskontroller av inkommande gods
 • Ompackning av inkommande leveranser
 • Kittning
 • Returhantering
 • Omarbetning

Kan vi stödja din verksamhet?

Våra experter utvärderar, identifierar, skapar och implementerar innovativa lösningar och förbättringar som möjliggör större effektivitet och täpper igen luckor i livscykeln för dina fordon. Ring oss eller skicka ett meddelande så diskuterar vi gärna hur du kan göra din leveranskedja smidigare.

 
Allan Nielsen

Allan Nielsen

Managing Director - Gothenburg