Meddelande:

Terror stoppar fartyg i Suez Kanalen (ENG) Läs mer

Tillbaka A computer at a desk surrounded by branded ColliCare mug and banner

Generell tullvärdedeklaration 2024

Efter årsskiftet går Sverige över på det nya importsystemet som innebär en del ändringar i uppgiftslämningen till Tullverket samt att all information ska lämnas elektroniskt. En sak som kommer bli obligatorisk är att lägga in tullvärdedeklarationen i förtullningen där tullvärdet överstiger 217 486 SEK from 1 Januari 2024.  

En tullvärdedeklaration innehåller uppgifter som styrker kostnader och förhållanden som har påverkat priset för den importerade varan.

En tullvärdedeklaration kan lämnas för varje importtillfälle eller så kan man ansöka om en generell tullvärdedeklaration.

Vi önskar att alla våra kunder som har tullvärden som överstiger 217 486 SEK ansöker om en generell tullvärdedeklaration. Detta underlättar tullprocessen och transporten, så att inga leveranser bli försenad pga att vi inväntar en tullvärdedeklaration.  

För att ansöka om en generell tullvärdedeklaration gör man enligt nedan information ifrån Tullverkets hemsida:

En generell tullvärdedeklaration är en deklaration som omfattar samtliga leverantörer, även om villkoren är olika. De olika säljarna och de olika villkoren ska specificeras i en bilaga. När du ansöker om en generell tullvärdedeklaration ska du använda samma blankett som för en vanlig tullvärdedeklaration, men bara fylla i första sidan. Du markerar att det är en generell tullvärdedeklaration genom att skriva ordet ”Generell” överst på blanketten.

För mer information;
https://www.tullverket.se/foretag/internationellhandel/importeravaror/raknauttullochavgifter/tullvarde.4.7df61c5915510cfe9e7f56f.html

Tullvärdedeklarationen hittar du här.

Ansökan skickas med brev till:
Tullverket
Box 27311
102 54 Stockholm  

 

Vi önskar att ni skickar oss diarienumret för er godkända generella tullvärdedeklaration innan 31 December 2023.

Har ni några frågor kontakta:

Rebecca_Skånberg_9692.jpg
Rebecca Skånberg
Customs Manager
0734-320112
[email protected]