Tillbaka road

Nya regler gällande vilovillkor för yrkesförare i EU

De nya reglerna reglerar veckovilan och hur den utförs. Den ordinarie veckovilan och eventuell veckovila på mer än 45 timmar som tagits i kompensation för tidigare reducerande veckovila får inte utföras i ett fordon. Denna viloperiod ska tas i lämplig inkvartering med lämpliga sov- och sanitära anläggningar.

Reglerna gäller både nationella och internationella vägtransporter.

För transportföretagen och deras kunder blir resultatet mindre flexibilitet. Dessutom kommer kostnaderna och villkoren för vägtransporter inom EU att påverkas. Det finns fortfarande många obesvarade frågor om hur dessa regler kommer att sättas in i verkligheten, mer klargörande förväntas komma gällande detta fall. Det finns vissa utmaningar kopplade till infrastruktur, för att dessa förändringar ska ske inom kort.

I ett långsiktigt perspektiv kommer dessa nya regler, och även fler regler som redan har anmälts, att påverka vägtransporterna i Europa kraftigt.

För alla professionella lastbilschaufförer är detta en positiv vändning. Denna yrkesgrupp lider i många fall av dåliga arbetsvillkor.

 

Klicka på denna länk för mer information

roadtrain
truck
Vestby, Norway.
Road