Meddelande:

Terror stoppar fartyg i Suez Kanalen (ENG) Läs mer

Tillbaka Piadena - Cremona Italien

Ny tågservice mellan Italien -Sverige!

Vi är glada att kunna meddela att ColliCare Logistics AB lanserar ett Import & Export-tåg mellan Italien och Sverige.

Våren 2023 avgår vårt första direkttåg från terminalen i Cremona i Italien till Skaraborg i Sverige. Vi är glada över att kunna erbjuda våra kunder en snabb, hållbar och pålitlig lösning som är kostnadseffektiv och miljövänlig! Många kunder har redan tagit kontakt och ColliCare ser ljust på framtiden med gods på järnväg.

map-for-theres_export_Import rail.png

ColliCare-tåget blir ett smått unikt erbjudande på marknaden, både ColliCare Norge och ColliCare Sverige har höga ambitioner med den nya servicen.

0207.jpg
Per Zachrisson, Chief Development Officer Rail, ColliCare Group

"Tåget kommer att gå direkt från terminalen i Cremona i Italien till terminalen i Skaraborg, med en av marknadens kortaste transittider på 2 dagar. Tåget kommer att gå varje vecka med avgång från Cremona på lördag och ankomst till Skaraborg måndag eftermiddag, med möjlighet för vidare leverans ut i Sverige från tisdag och framåt." säger Per Zachrisson, Chief Development Officer Rail på ColliCare.

”Vi väljer att satsa på detta för att kunna erbjuda godstransporter mellan Italien och Sverige till bästa pris och med kortast möjliga ledtid. Detta är också det mest miljöanpassade sättet att frakta godset på."

"Det är strategiskt viktigt för oss att ha miljöfokus, och det här tåget är ytterligare ett steg i det arbetet”, fortsätter Zachrisson. ”Vi har redan ett etablerat tåg sedan 2017 som går fullastat varje vecka från terminalen i Parma till Rolvsøy i Norge med god framgång."


Miljöfokus

Ökade satsningar på miljövänlig godsfrakt är ett val som ligger i tiden. ColliCare, med anställda som har över 20 års erfarenhet av internationell järnvägstrafik, har stora förhoppningar på att denna stora investering  i att erbjuda nya alternativa och mer miljövänliga lösningar kommer bli en framgång.

ColliCare Sverige satsar hårt på produktutveckling och detta är ett viktigt steg för att överföra gods från väg till järnväg. ColliCare har åtagit sig att följa Parisavtalet och gör vad som krävs för att nå 1,5-gradersmålet.

”ColliCare har under åren visat prov på en typ av flexibilitet och anpassning som passar Jula´s ständiga utveckling av godsförsörjning till våra butiker.Den här nya satsningen på en tåglösning mellan Italien och Sverige stärker ytterligare vårt långvariga partnerskap med fokus på mer hållbara transportlösningar” säger Lennart Karlsson VD Jula Logistics, och Pietro Montebovi Freight Manager, Jula Logistics.

IMG_5272.jpg

Läs mer om vår nya tåglinje:
https://www.collicare.se/transport/tagtransport/italien

Kontakt:
Per Zachrisson, Chief Development Officer Rail:
+46 730 483 753
[email protected]

Per Bengtsson, Sales Manager Sweden:
+46 730 432 890
[email protected]