Tillbaka pexels-rdne-stock-project-6692048

Förbered din leveranskedja inför det kinesiska nyåret 2024

Stängningen av det kinesiska nyåret (CNY) har djupgående inverkan på den globala leveranskedjan. Under semestern saktar produktionen ner, drift och kapacitet är begränsad, tidtabeller störs och transporter försenas, vilket leder till betydande störningar i leveranskedjan.

Kinesiska nyåret, även kallat som vårfestival och månnyår, är den viktigaste traditionella festivalen i Kina. Under denna tid kommer familjer med flera generationer att samlas och njuta av en sällsynt tid av återförening. Även om det är en sju dagar lång nationell ”helgdag” är det många som ordnar sin ledighet i förväg och ofta återvänder till sina hemstäder även om de är långt borta.

När är CNY 2024?

Kinesiska nyåret 2024 är Drakens år.

Det officiella datumet för det kinesiska nyåret 2024 är den 10 februari. Helgdagen är en vecka lång, från 10 februari till 17 februari.

Människor kommer att samlas för en stor nyårsmiddag den 9 februari, och några kommer att fortsätta firandet fram till lyktfestivalen den 24 februari.

De viktigaste datumen för den kinesiska nyårshelgen 2024:

Kinesisk nyårsafton 9 februari

Kinesiska nyårsdagen 10 februari

Kinesisk vår-lyktfestival 24 februari

Helgdag för kinesiska nyåret 10 februari 2024 - 17 februari 2024

Hur kommer CNY att påverka leveranskedjan?

Kinesiska nyåret är en av de största semestersäsongerna som kan påverka din leveranskedja genom att orsaka förseningar och ökade kostnader.

Här kan du få en glimt av tidslinjen för kinesiska nyåret 2024:

CNY2024_timeline_infographic.svg
 

Nedbromsad produktion

Även om firandet av det kinesiska nyåret bara varar en vecka, kommer fabrikerna vanligtvis att stänga 2-4 veckor framåt, vilket innebär att den faktiska produktionen sannolikt kommer att upphöra i mitten av januari.

För att hålla tidsfristen före semestern brukar fabrikerna be arbetarna att skynda på att producera produkterna. Som ett resultat av detta måste kvalitetsfrågorna som följer med rusningen beaktas.

Hög fraktefterfrågan innan semestern

När företag över hela världen försöker få ut sina varor från Kina före semestern kommer de stora hamnarna i Kina att förvänta sig en sjöfartstopp.

Den ökade efterfrågan kommer att leda till brist på containrar och fartyg, vilket i sin tur kommer att leda till ökade fraktkostnader och handläggningstid.

Transportförseningar

På grund av trängseln i hamnarna är längre ledtid och oväntade avbokningar möjliga.

Det här året kan också bli ännu mer utmanande på grund av krisen i Röda havet. Containerfartyg fortsätter att dirigera om fartyg som använder den utökade rutten runt Godahoppsudden, vilket kommer att öka transittiden ytterligare.

Sätten att minimera risken för leveransförseningar:

  • Skicka i förväg

  • Välj andra transportalternativ

  • Tänk på hamnar med mindre trängsel

  • Välja flera typer av containers och last

Att vara beredd

Planera och förbered i förväg, spåra och förbättra ditt lager och håll dig i nära kommunikation med dina leverantörer. Dessa är nyckeln till att säkerställa en smidig leveranskedja under årets stora semesterperiod.

Det är svårt att kontrollera varuflödet utomlands ibland, men en pålitlig och resursstark logistikpartner tar hand om dessa hinder.

Vårt dedikerade team i Asien kommer att hjälpa dig att se till att varorna lastas i containrar under korrekta förhållanden.

Kontakta oss

För befintliga kunder - om du har några frågor eller funderingar kring din försändelse, vänligen håll kontakten med din kontaktperson i ColliCare.

För potentiella kunder - om du behöver mer information eller någon hjälp, vänligen kontakta oss.