Tillbaka IMG_5565 biogaslastbil

Biogasdrivna lastbilar

Grön omställning av vägtransporter

 

ColliCare Logistics arbetar med miljötransporter på olika sätt för en hållbar framtid. För oss är det viktig att tillsammans med våra kunder arbeta för hållbara transporter.

Att kunna erbjuda miljövänligare alternativ som båt, tåg och biogasdrivna vägtransporter. Att kunna erbjuda hållbart genom hela produktionskedjan. För oss är det viktig att även ”Last Miles” ska vara grönt.

Till våren rullar det första elektriska direkttåget ut från terminalen i Cremona i Italien för vidare transport till terminalen i Skaraborg i Sverige. Och som komplement till bland annat tåget satsar vi nu även på att ställa om våra vägtransporter med biogasdrivna lastbilar.

Sedan tidigare har vi fordon som drivs på el. Nu kan vi stolt visa upp våra fyra första Scania lastbilar som drivs på fordonsgas ”LBG”. Flertalet lastbilar är på ingång under Q1 med leverans från Scania.

Grön omställning är viktig både för oss och våra kunder. 10 lastbilar är beställda i första omgången och redan nu är efterfrågan stor från kunder efter att de 4 första biogasbilarna står redo, så fler lastbilar behövs. Väldigt roligt att våra kunder uppskattar vårt projekt för en mer hållbar framtid med miljövänligare transportalternativ. – säger Kenjiro, Product Manager Domestic

Vill ni också ingå i vårt projekt för en grönare omställning? och bidra med mer miljövänliga transporter för en renare framtid? Kontakta oss!