Tillbaka Golden week 2023

Kinesiska Golden week påverkar logistiken

Kinas semestervecka, Golden Week, kommer att påverka leveranskedjan för transport, logistik och produktion under perioden 29 september till 6 oktober,

Begränsad produktion och låg bemanning

Nästan alla företag, fabriker och offentlig förvaltning är stängda eller kort bemannade med personal. Detta innebär att all produktion kommer att minska eller stoppas helt under perioden. Flygplatser, hamnar, vissa terminaler och lager kommer att fortsätta att köras med begränsad kapacitet. Tullkontor kommer att vara stängda från 1 till 3 oktober.

ColliCares kontor i Kina kommer att vara stängt från 29 september till 6 oktober 2023 och kommer att återgå till normal verksamhet från och med den 7 oktober.

Hur påverkar Golden Week din leveranskedja?

Kina är ett av de största tillverkningsländerna och en minskning av produktionsvolymen påverkar dess leveranskedja över hela världen. Eftersom de flesta arbetare har Golden Week- ledigt, resulterar det också i att fabrikerna tar lite tid att starta om efter semestern och därför inte arbetar med full kapacitet så snart semestern slutar.

Många företag påskyndar också produktionen inför Golden Week och ofta kan detta resultera i en plötslig ökning av efterfrågan, vilket i sin tur kan leda till kapacitetsbegränsningar.

Hur du minimerar din påverkan

God planering bidrar till förutsägbarhet för din leveranskedja från Kina under perioden.

  • Kontakta dina kinesiska leverantörer i förväg för information om produktionsscheman och information om när de kommer att vara stängda under Golden Week.
  • Se till att du har en bra överblick över dina lagernivåer och gör en prognos över förväntad efterfrågan före, under och efter Golden week.
  • Beställ nödvändiga varor och produktion i god tid.

Kontakta oss gärna om du har några frågor

Om du har några frågor eller funderingar angående Golden Week i Kina ser vi fram emot att höra från dig.