Tillbaka Latvia

ColliCare expanderar i Baltikum och öppnar ett försäljningskontor i Riga, Lettland

Baltikum är ett viktigt område för ColliCare och deras kunder, och de har funnits i Vilnius, Klaipeda och Kaunas i Litauen sedan 2015.

År 2020 etablerades ColliCare Lettland som en operativ avdelning.

Under våren expanderar ColliCare Lettland med ett försäljningskontor i Riga för att erbjuda ännu bättre lösningar för kunder som importerar eller exporterar från Baltikum.

Den lettiska avdelningen kommer att fokusera på väg- och kortsjö mellan Baltikum, Norden, Storbritannien och Skandinavien.

Teamet i Lettland består av Maxims Smirnovs som VD och Anastasija Vitkovska som försäljningschef, båda med lång erfarenhet av logistik. Totalt arbetar sex personer på kontoret i Riga, inklusive administration och verksamhet.

ColliCares kunder i Baltikum är idag en blandning av möbelkedjor i Norden och företag inom bygg och industri. Skräddarsydda lösningar som IT-system för leverantörshantering och uppföljning av inköpsordrar har visat sig vara unika försäljningsargument i jakten på kunder som importerar från Baltikum och Asien. ColliCare som koncern har en tillväxt på i genomsnitt 20% varje år, med ytterligare planer på att expandera.

Med tillgång till ett flexibelt kortsjösystem genom dotterbolaget Viasea Shipping vill ColliCare ta marknadsandelar i Lettland.

 

  “Marknaden har över tid kämpat med avbrutna processer i leveranskedjan. Som ett svar kommer många tillverkare och logistikoperatörer i allt högre grad att hitta Baltikum som ett välplacerat alternativ för att diversifiera sin risk. Genom att stärka våra tjänster i Lettland kommer vi att kunna följa dessa förändringar på marknaden", säger Bjørn Erik Valldal - Business Development Manager Baltics.  
Bjørn Erik Valldal
Bjørn Erik Valldal

 

 

Klicka här för mer information om Lettland