Direktlinje mellan Italien och Sverige med fasta avgångar varje vecka!

 

Vi har två tåg som kör till och från Italien med fasta avgångar varje vecka. Tåget kör till och från Cremona och Falköping för vidare distribution i båda länderna. Vi kan erbjuda trygg och pålitlig service med marknadens snabbaste ledtid. Detta är en enastående service som aldrig sover, och avgår och ankommer både vardagar som helger(se schema längre ned) .

Vi kan hjälpa dig med Full Truck load (FTL) eller Less than Truck Load (LTL). Att använda tåg istället för lastbil sparar tid och reducerar utsläpp markant till konkurrenskraftiga priser.

map-for-theres_export_Import rail.png
bild-utsläpp-miljö-tåg-ny-kalkylering_rätt.png
Beräkningar visar att CO²-utsläppen är 89% lägre jämfört med vägtransport vid val av tågfrakt från Italien till Sverige.

 

Schema import från Italien

Tåg nr 1

Avgång ItalienLördag
Ankomst SverigeMåndag

Tåg nr 2

Avgång ItalienOnsdag
Ankomst SverigeFredag

Schema export från Sverige

Tåg nr 1

Avgång SverigeTisdag
Ankomst ItalienTorsdag

Tåg nr 2

Avgång SverigeFredag
Ankomst ItalienSöndag

 

Exportera med tåg till Italien och södra Europa

Genom att exportera till Italien får ni tillgång till en marknad med betydande konsumtionskraft och en öppenhet för utländska varor. Den italienska marknaden öppnar upp möjligheter till en av världens mest omfattande och mångsidiga handel. Norra Italiens strategiska läge gör det även till en utmärkt knutpunkt för vidare transport till hela södra Europa. Områdets handelslandskap är en dynamisk mix av både export och import. Denna diversifiering inkluderar allt från torrvaror, trävirke, jordbruksmaterial (stål, järn mm) och maskiner till handelsvaror som sportartiklar, teknikprylar och kläder. 

Vi hjälper till i hela processen och erbjuder även mellanlagring av era produkter, tullhantering och vidare distribution till hela Europa. Allt för att göra er exportprocess så smidig som möjligt. 


Miljövänlig Europafrakt med godståg

Vi är stolta över vår tåglösning från Cremona i Italien till Falköping i Sverige! Vi har 2 fasta avgångar i veckan som kör både på vardagar och helger, vilket innebär att vi kan erbjuda en snabb transittid! Snabbt men också mer skonsamt för miljön. 

Multimodala transporter med lägre utsläpp

Väljer du tågtransport har vi möjlighet att erbjuda fast kapacitet både på import och export. Givetvis erbjuder vi även logistik och transport till och från tågterminalerna och skapar en skräddarsydd multimodal lösning för frakten genom Europa utefter just dina behov. För att ytterligare reducera utsläppen har vi även möjlighet att erbjuda distribution med gasbilar.

 

Flexibilitet i både import och export

Flexibel och lättillgänglig terminal i Falköping för både export- och importgods med vidare distribution i hela Sverige och Norden.

Du bokar via e-post, edi eller webb, och varje kolli får elektronisk spårbarhet genom användning av handdator och webbaserat spår/spårningssystem.

En smart tåglösning är både snabb, effektiv och miljövänlig!

luca-giovanelli-ute.jpg
Luca Giovanelli

 

Luca Giovanelli:
Managing Director,
ColliCare Italien

"Vi har etablerat eget kontor i Italien, vårt fokus är tågservice"

"Jag har mångårig erfarenhet av både tåg- och vägtransporter inom Europa." 

Per Bengtsson

Per Bengtsson

Sales Manager Sweden
Hristo Balov

Hristo Balov

Product Manager Air, Sea & Rail
Per Zachrisson

Per Zachrisson

Chief Development Officer Rail Group