Direktlinje med godståg mellan Italien och Sverige

Terminal till terminal på 2 dagar med fast avgång varje vecka


Vi har ett eget direkttåg till och från Italien. Dörr-/dörr och tågtransport med fast avgång från Cremona varje lördag med ankomst till Skaraborg måndag eftermiddag för vidare distribution i Sverige och Norden på tisdag. Ankomst till Cremona från Skaraborg på torsdagar.

Vi kan hjälpa dig med Full Truck load (FTL) eller Less than Truck Load (LTL). Att använda tåg istället för lastbil sparar tid och reducerar utsläpp markant till konkurrenskraftiga priser.

map-for-theres_export_Import rail.png
bild-utsläpp-miljö-tåg-ny-kalkylering_rätt.png
Beräkningar visar att CO²-utsläppen är 89% lägre jämfört med vägtransport vid val av tågfrakt från Italien till Sverige.

 

Exportera med tåg till Italien och södra Europa

Genom att exportera till Italien får ni tillgång till en marknad med betydande konsumtionskraft och en öppenhet för utländska varor. Den italienska marknaden öppnar upp möjligheter till en av världens mest omfattande och mångsidiga ekonomier. Norra Italiens strategiska läget gör det även till en utmärkt knutpunkt för vidare transport till hela södra Europa. Områdets handelslandskap är en dynamisk mix av både export och import. Denna diversifiering inkluderar allt från torrvaror, trävirke, jordbruksmaterial (stål, järn mm) och maskiner till handelsvaror som sportartiklar, teknikprylar och kläder. 

Vi hjälper till i hela processen och erbjuder även mellanlagring av era produkter, tullhantering och vidare distribution till hela Europa. Allt för att göra er exportprocess så smidig som möjligt. 


Miljövänlig Europafrakt med godståg

Vi är stolta över vår tåglösning från Cremona i Italien till Skaraborg i Sverige! Vi har avgång varje lördag från Italien med ankomst till Sverige på måndag, vilket innebär att vi erbjuder en transittid på endast 2 dagar! På tisdag avgår sedan tåget med exportvaror tillbaka till Italien med ankomst på torsdag. 

Multimodala transporter med lägre utsläpp

Väljer du tågtransport har vi möjlighet att erbjuda fast kapacitet både på import och export. Givetvis erbjuder vi även logistik och transport till och från tågterminalerna och skapar en skräddarsydd multimodal lösning för frakten genom Europa utefter just dina behov. För att ytterligare reducera utsläppen har vi även möjlighet att erbjuda distribution med gasbilar.

 

Flexibilitet i både import och export

Flexibel och lättillgänglig terminal i Skaraborg för både export- och importgods med vidare distribution i hela Sverige och Norden.

Du bokar via e-post, edi eller webb, och varje kolli får elektronisk spårbarhet genom användning av handdator och webbaserat spår/spårningssystem.

En smart tåglösning är både snabb, effektiv och miljövänlig!

luca-giovanelli-ute.jpg
Luca Giovanelli

 

Luca Giovanelli:
Managing Director,
ColliCare Italien

"Vi har etablerat eget kontor i Italien, vårt fokus är tågservice"

"Jag har mångårig erfarenhet av både tåg- och vägtransporter inom Europa." 

Per Zachrisson

Per Zachrisson

Chief Development Officer Rail
Per Bengtsson

Per Bengtsson

Sales Manager Sweden