Minska miljöpåverkan med en grönare strategi

Att anpassa sig till miljö- och klimatförändringarna är ett tydligt krav från kunder och producenter över hela världen.  Regeringens klimatmeddelande påpekar "miljövänlig sjöfart" som ett satsningsområde upp till 2030 och den växande generationen har tydliga förväntningar om hållbar produktion och godstransporter.

Priser och bokning - grön

Få ett erbjudande eller boka direkt

Jämför

Låt oss jämföra och hitta den bästa lösningen för dig och din verksamhet!

Collicare arbetar aktivt för att flytta mer gods över på miljövänliga fraktformer och har under de senaste åren satsat stort på  gods med båt och tåg,  som alternativ till vägtransporter.

Satsa på miljövänliga transporter

Vi vill erbjuda dig grönare fraktalternativ och sätter oss gärna ned  tillsammans med dig för att kartlägga dina fraktbehov och hitta smarta, grönare lösningar för ditt gods! Vi kan skylta med attraktiva, fasta rutter och gedigen kunskap kring miljövänlig frakt med tåg och båt.

Funderar du på att satsa lite grönare? Kontakta oss gärna!

Sjöfrakt

Sjövägen kallas ofta  för "miljövägen", som framförallt jämförs med vägtransporterna. Under de senaste åren har ColliCare flyttat stora mängder gods från vägen till sjöss, särskilt gällande kortsjö mellan kontinenten och Skandinavien.
Vi vill göra sjöfrakt mer attraktivt för dig som kund:

  • Sjöfrakt är mer miljövänligt
  • Tidsmässigt är det inte stor skillnad
  • Det finnas pengar att spara

Tågfrakt

Frakt med tåg lönar sig och jämfört med vägtransporterna på många områden. Det är både billigare, snabbare och miljövänligare. Vi på ColliCare satsar på transporter med tåg och har flyttat stora kvantiteter av gods från asfaltsvägar till järnvägen.

Vi har etablerat en egen linje mellan Parma i Italien till Skandinavien, med transportknutpunkt i Europa, samt en tåglinje från Kina. Detta med goda resultat och nöjda kunder!

Jämfört med vägtransport så har tågtransport:

  • 94% lägre koldioxidutsläpp
  • 82% lägre energiförbrukning


Om du funderar på tågfrakt, vänligen kontakta oss!

Green-statements_1.svg

Elbilar Norge

Vi arbetar med att expandera vår elbilspark med elbilar och budbilar, särskilt i storstäder och tätbebyggda områden. Vi följer utvecklingen av elbilssegmentet noga och har redan en el-lastbil för bokning som test under en fast rutt.