Meddelande:

Terror stoppar fartyg i Suez Kanalen (ENG) Läs mer

Tillbaka Svenska möbelhandlaren Mio väljer ColliCare

Svenska möbelhandlaren Mio väljer ColliCare

Svenska möbelhandlaren Mio väljer ColliCare

Mio är en stor möbel- och inredningskedja i Sverige med 70 butiker spridda över hela Sverige. Sedan 1962 levererar de kvalitetsmöbler till den svenska marknaden, med en vision om att inspirera sina kunder att skapa ett hem där de kan blomstra och vara stolta över.

Mio strävar alltid efter att leverera en positiv kundupplevelse.

 

Kriterier för partner

Möjligheten att få en fullständig överblick över hela processen från beställning till leverans var  avgörande vid valet av ny partner för Mios frakt och logistik från Litauen.

Med ColliCare Vendor Management kan de följa varje steg i processen, för varje enskild artikel. Informationen finns direkt i deras eget orderhanteringssystem, från beställning, bekräftad produktionstid, uppföljning av leverantören och bekräftad transport- och leveranstid.

Detta ger inte bara Mio-butiken den information de behöver, utan det gör det också lättare att ge kunden tillförlitliga leveransdetaljer, vilket skapar en positiv kundupplevelse.

 

Miljövänligt

Miljövänliga fraktlösningar är viktiga för både Mio och ColliCare. Uppsättningen med cross dockning i Litauen där de flesta av soffproducenterna är baserade, är ett bra och grönt alternativ.

Med cross dockning hämtar vi varorna från de olika leverantörerna och skickar dem direkt till butiken. Detta säkerställer att lastbilarna är fullastade och behöver inte ha många stopp på väg till butikerna.

Med bra sjöförbindelser nära terminalen i Klaipeda är det grönare alternativet sjöfrakt också ett möjligt transportalternativ.

moore-16496_614276_Jpg_3500_3500
Klaipėda Terminal
storage
madison30-16179 1_614665_Jpg_3500_3500
Klaipėda Terminal
Packed furnitures in the storage, ready for predictable delivery
 
Bjørn Erik Valldal

Bjørn Erik Valldal

Business Development Manager Baltics
 

Need export from the Baltics?

Get in contact with us!