logo
No  |  En   Country
iconmenu
iconmenu
logo

ColliCare startar direkttåg Italien-Skandinavien

Från och med 14. oktober 2017 rullar första tåget ut från terminalen i Parma – till glädje för kunder med pris- och miljöfokus. 

cci-0400
 


ColliCare-tåget blir ett smått unikt erbjudande på marknaden och såväl ColliCare Norge som ColliCare Sverige har höga ambitioner med den nya tjänsten. 
                                                                                                               
– Tåget ska gå direkt från Italien till Skandinavien, med marknadens kortaste transittid för sträckan Italien-Norge. För våra kunder betyder det snabb, prisvärd och pålitlig frakt av deras varor, säger Ronny Nordmark, Development Manager på ColliCare.

Lasten på tåget blir spårbar via skanning och kunderna kommer att kunna se var godset befinner sig via GPS-spårning. ColliCare har även satsat extra på säkerhet genom att all last ska transporteras i låsbara vagnar.

Miljöfokus
Ökade satsningar på godsfrakt är ett val som ligger i tiden och Nordmark, med 16 års erfarenhet av internationell järnvägstrafik, är säker på att ColliCare-tåget blir en framgång.

– Vi väljer att satsa på detta nu för att kunna erbjuda godstransporter från Italien till Skandinavien till bästa pris. Detta är också det mest miljöanpassade sättet att frakta godset på. Det är viktigt för oss att ha miljöfokus, och det här tåget är ytterligare ett steg i det arbetet, fortsätter Nordmark.

Ser fram emot att använda tåget
Andreas Klamroth, ansvarig för Purchasing och Supply i Haugen-Gruppen, är entusiastisk över ColliCares lösning. Och han ser flera positiva aspekter när det gäller godstransport med tåg.

– Vi har mycket gods som kan fraktas med tåg, och för oss är pris, tid och flexibilitet viktig. Allt detta får vi när vi väljer ColliCare-tåget. Men vi vill även sätta en hög standard i branschen när det gäller miljöfokus. Och när det gäller att frakta gods långa sträckor, så finns det väl inte många mer miljövänliga sätt än tåg, säger Klamroth.

Avgång varje lördag
ColliCares tåg har 20 vagnar, varje vagn med 66 pallplatser och totalt kan man lasta 63 ton per vagn. Tåget kommer att gå varje vecka med avgång från Parma på lördag morgon med ankomst till Rolvsöj utanför Fredrikstad varje måndag kväll kl 18.

En hel del kunder har redan tagit kontakt och ColliCare ser ljust på framtiden inom godsfrakt med tåg.

– Volymerna är goda i dagsläget, men prispressen är stor. I grund och botten är vi ett gäng optimister, och vår vision är att det här blir en succé både för våra kunder och för oss som företag, avslutar Ronny Nordmark, Development Manager på ColliCare.

För mer information, kontakta Micke Kristiansson eller Knut Sollund.

Eller läs mer här.

ColliCare startar direkttåg Italien-Skandinavien
Share in social media: